Pražské divizní derby Meteor – Vyšehrad rozhodl libeňský „žolík“ Bublík

 

FK Meteor Praha VIII – FK Slavoj Vyšehrad 1 : 0(0 : 0)

Branka: 72. Bublík

ŽK: 1 – 4

HR: Kotalík P.

Diváci: 220

 

Sestava FK Meteor Praha VIII

Kohlbeck – Jurčík, Moudrý, Daňhel, Boruta – Štefan – Jelínek, Janda I.(81. Trnka), Janda II., Omcirk(59. Míča) – Junek(67. Bublík). Trenér: J. Pleticha

 

 

Vyšehradští se před zápasem netajili tím, že by chtěli pokračovat ve vítězném tažení a udržet tak svoji dosavadní neporanitelnost i po pátém kole. Proti však byli domácí, kteří věděli, že pokud nebudou bodovat vzroste jejich ztráta na svého soupeře už na osm bodů. Diváci se tak mohli těšit nejen na sportovní boj o každý míč a metr ale hlavně o důležité body do tabulky.

Tomu odpovídal i celý průběh zápasu. Šťastnější nakonec byli domácí o jejichž výhře rozhodl domácí Bublík.

První poločas byl ve znamení střídajících se útoků na obě strany, které ale ve většině případů končily na kopačkách obraných řad. Mezi 25. a 35. minutou byli hosté aktivnější ale jejich herní převaha uprostřed hřiště k ohrožení domácí branky nevedla. Ojedinělé pokusy o střelbu končily na obou stranách nad či vedle. Větší příležitosti měli po Omcirkově rohu ve 37. minutě Jelínek jehož střela šla ale vysoko nad a na druhé straně ve 44. minutě hlavičkoval mimo Kohlbeckovu branku vyšehradský Mošna.

I druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Vzruch přinesla až 56. minuta kdy po rychlém protiútoku vychytal ve stoprocentní šanci Kohlbeck Kavku. I v dalších minutách měli hráči Slavoje mírnou územní převahu ale museli si taky dávat čím dál větší pozor na rychlé protiútoky domácích. Po jednom z nich mohl skórovat v 65. minutě Junek ale jeho hlavička z bezprostřední blízkosti  mířila nad Prokešovu branku. O sedm minut později si už fanoušci zelenobílých mohli zakřičet gól. Po přihrávce Jelínka se k míči dostal čerstvě nastoupivší Bublík a sám proti brankáři hostí nezaváhal. 1 : 0. Další větší šanci si žádné z mužstev již nevypracovalo a tak tři body zůstaly v Libni.

 

Autor: Pavel Stehlík