FK Slavoj Žatec – FK Meteor Praha VIII  2 : 2(1 : 0)

38 stupňů ve stínu. V takovém vedru se hrál nedělní zápas 2. kola divize B mezi domácím Slavojem a pražským Meteorem.

Začátek zápasu vypadal na to, že si hosté, tak jako na jaře odvezou všechny tři body.

Už v 5 minutě poslal Štefan do pokutového území domácích přesnou přihrávku Fíčkovi ale brankář Jakubov jeho tutovku zlikvidoval. V 19 minutě po přihrávce od Jandy I. hledal před brankou Fíček Jelínka ale domácí obrana byla pozorná. O další dvě minuty později byl v blízkosti domácí šestnáctky faulován Jelínek. Fíčkův trestný kop ale jen olízl pravou tyč domácí branky. Hosté byli v těchto minutách aktivnější a nebezpečnější. Sporadické žatecké pokusy o brejky a nákopy před Kohlbeckovu branku končily buď na pozorné obraně hostů nebo mimo tři tyče. Ve 27 minutě předvedli pěknou spolupráci na pravé straně hřiště Štefan s Jurčíkem ale střílený centr posledně jmenovaného nenašel nikoho kdo by jej umístil do branky. Ve 29 minutě musel trenér hostí poprvé vynuceně střídat. Pro zranění opustil hřiště Jurčík a nahradil jej Topinka. Jeden z mála domácích pokusů o střelu na branku skončil ve 33 minutě mimo vysněný cíl – branku. O minutu později se po přihrávce Jandy II. mohl vyznamenat Jelínek ale s jeho slabou střelou si Jakubov poradil. Čím více se blížil konec prvního poločasu, tím více se domácí tlačili ke Kohlbeckově brance. Aktivitou hýřil zejména Osumanu, který se v tom vedru oproti ostatním hráčům cítil jak ryba ve vodě. Právě on byl ve 35 minutě u první šance domácích, jenže Vrátilův přesný centr poslal hlavou nad branku hostí. O deset minut později už oslavoval. Další centr Vrátila proletěl celým vápnem a od tyče se odrazil ke zcela volnému Osumanuovi a ten již věděl co má dělat. Zatímco libeňští hráči jen koukali, on se opřel do míče a bylo to 1 : 0. Hosté byli sice v prvním poločase o něco lepší ale do kabin šli veseleji domácí hráči.

Ti měli lepší i vstup do druhého poločasu. Hned z prvního útoku nastřelili břevno a branku nevstřelili ani z dvou následných dorážek, které zlikvidoval Kohlbeck.

V 51 minutě po chybě domácí obrany utekl po pravé straně Janda I. jehož přesný centr proměnil ve vyrovnávací branku Fíček. 1 : 1. O tři minuty později byl ve vyložené pozici opět neúnavný Osumanu. Jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti však Kohlbeck do branky nepustil.

Domácí byli při chuti a jejich tlak sílil. Jenže jejich čím dál častější střelecké pokusy končily u Kohlbecka nebo mimo branku(Stožický, Vlk). Do dobré příležitosti se dostal i Meteorský Janda I. po průniku Boruty ale obránci Slavoje jej vystřelit nenechali. V 68. minutě si defenzíva hostí vybrala další slabou chvilku, které využil kdo jiný než Osumanu ke vstřelení svého druhého a vedoucího gólu. 2 : 1. Šanci na vyrovnání dostali hosté už za dvě minuty. Domácí obránce nestačil rychlostně na pronikajícího Jelínka a v pokutovém území jej stáhl k zemi. Nařízenou penaltu a šanci na vyrovnání však Fíčkovi chytil výborný Jakubov.

Hosté se přece jenom vyrovnání dočkali. Po chybě domácích stoperů se k míči dostal čerstvě nastoupivší Junek, který mazácky obešel i Jakubova a srovnal na 2 : 2. Ten samý hráč mohl utkání rozhodnout v 79. minutě ale jeho hlavičku po Borutově centru vystihl Jakubov. Závěrečný tlak domácích již branku nepřinesl a tak si obě mužstva připsala po bodu.

 

(P.S.)

 

Komentář trenéra J.Pletichy:Věděli jsme, že nás v Žatci nečeká nic lehkého. Již před začátkem sezóny jsem říkal, že Žatec patří k aspirantům o přední příčky naší skupiny. A utkání to potvrdilo. Hrál se dobrý fotbal (bohužel za velkého horka) a tak rychle ubývaly síly na obou stranách.
První poločas byl taktickým bojem dvou vyspělých týmů.Soupeř se přesto po naší nepozornosti v poslední minutě prvního poločasu dostal do vedení.
Druhou půli jsme začali o dost lépe. Rychle jsme vyrovnali,měli i další šance, ale opět jsme zaspali při krytí nejlepšího hráče zápasu Ali Asumanua a zase o gól prohrávali. A když Honza Fíček, po faulu na Jelínka, nedal penaltu, vypadalo to s námi všelijak. Naštěstí dal chytrý gól střídající žolík Petr Junek. Závěrečná: Kdo z koho rozhodnutí nepřinesla a zápas tak skončil asi zaslouženou remízou.

Autor: PS