Máš za sebou první rok na Meteoru,hodilo by se zhodnocení?
Sezónu 2011/12 bych rozdělil na podzim a jaro. Podzim byl z naší strany trochu nevýrazný. Byla tam fáze hledání optimální sestavy, přechod na odlišný styl hry a z toho vyplývající sposta chyb, hlavně v defenzívě. Za to jsme zaplatili góly v naší síti a ztratili dost bodů. Jarní část už byla daleko lepší. Během zimy kluci na sobě hodně zapracovali, zlepšila se hra nejen dopředu, ale hlavně v defenzivě a výsledkem je čtvrté místo. Celkově jsem spokojen i s 56 body a vysoce aktivním skóre. Teď to však musíme potvrdit v následující sezóně.

Vidíš nějaká pozitiva za uplynulý rok?
Hlavní plus vidím v zabudování mladých hráčů. Jsme jedním z nejmladších týmů v divizi a přesto jsme obstáli. Mužstvo je hlavně postaveno na svých odchovancích, o což je to cenější. Dalším pozitivem je snaha o rychlý a agresivní fotbal. Ne vždy se nám to úplně daří, ale jednoznačně je to cesta jak dál.

Jaká je úroveň Divize jako soutěže?
V divizi se najde mnoho dobrých zápasů, ale bohužel se tam občas objeví mužstva, která tam nemají co dělat. A pak to podle toho vypadá. Myslím si, že by si každý měl rozmyslet, proč chce hrát divizi, zda na to má a co od toho čeká. Pak bude každé mužstvo přínosem a úroveň se ještě zvýší. Letos postupuje hodně nováčků, tak uvidíme, co nového přinesou.

Probíhá letní příprava co obsahuje a jaké jsou změny v kádru?
Letní přípravu jsme zahájili 9.7. a zatím jsem příjemně překvapen přístupem hráčů. Trénujeme v Miškovicích na trávě a je zde na zkoušce osm nových kluků. Jedná se vesměs o mladší hráče. Z původního kádru je zájem o Vaška Svobodu a Honzu Jelínka, kteří jsou na zkoušce ve vyšších soutěžích. Přeji jim úspěch a když se to nepovede, zde mají vždy dveře otevřené.

Co chceš v následujícím roce změnit?
V následující sezóně musíme potvrdit zvyšující se výkonnost. Musíme být ještě lepší, než letos. Nejen výsledkově, ale i herně.
Musíme pokračovat v nastoleném trendu a ještě přidat. Dále bych chtěl, aby ,,béčko“ plnilo funkci béčka. V béčku musí být mladí hráči, kteří mají mít takovou výkonnost, aby za nějaký čas mohli plynule přejít do ,,áčka“. Navíc za béčko by měli naskakovat kluci z dorostu, aby si zkusili dospělý fotbal. A to i přesto, že béčko hraje těžkou soutěž (Pražský přebor).

Cíle na Meteoru krátkodobé i dlouhodobé?
Cíle na Meteoru jsou jasné. V divizi hrát o co nejvyšší umístění, béčko v přeboru má úkol připravit hráče pro vyšší soutěž a hrát atraktivní fotbal. Dále musí dojít k propojení všech týmu na Meteoru. Od seniorské kategorie, přes dorosty, až po přípravky. Meteor má dobrou a širokou mládežnickou líheň a je potřeba, aby se co nejvíce hráčů dostalo až do A týmu! Všichni musí vědět, že kopou za Meteor, za jeden z nejstarších klubů u nás, za klub s tak bohatou historii že pouze pražská „S“ se mohou něčím podobným chlubit.

Díky za tvůj čas a ať se daří tobě i Meteoru.

Autor: (zk)