Po loňském roce,kdy jsme přivítaly v poháru pražskou Slávii,nás naši borci opět potěšili a postupem přes Roudnici pozvali na Libeňské hřiště další slavný klub a a to Bohemians 1905.Nikdo nemusí tento klub představovat,jedná se o ikonu českého fotbalu,klub s velkolepou historii.V poslední době je bohužel medializován i díky tzv.kauze tří Bohemek,která dělá ostudu celému českému fotbalu.Nám nepřísluší komentovat kdo má pravdu,my přivítáme klub,ke kterému se historicky přihlásili takový hráči jako je Panenka,Bičovský,Sloup,Prokeš,Ondra a mnoho jiných,ten seznam by byl velmi dlouhý…

Je třeba se zmínit i o fanoušcích vršovické Bohemky,není zřejmě na světě mnoho klubů,kdy by fanoušci měly svůj akciový podíl a hlavně absolutní zásluhu že klub ještě vůbec funguje.Historii o záchraném kontě,dobrovolných brigádách a boji fanoušků o zachování svého hřiště zná jistě každý kdo se alespoň trochu o fotbal zajímá.

Bohemka dnes hraje II.ligu,kdy v loňském ročníku spadla z Gambrinus ligy,takže přišla obměna kádru a nové cíle.Po 3.kole má na svém kontě 4 body po výsledcích s Bohemians 1:1,Pardubice 0:2.Sokolov 3:0.Se Sokolovem nastoupila v této sestavě:

Sňozík – Jindřišek, Cseh, Šmíd, Kalina – Bartek, Růžička, Rada (88. Budínský), Moravec – Vyhnal (64. Nerad), Jirouš (81. Bálek).

Na naše hřiště se dostala po výhře v prvním kole poháru,když dokázala porazit Zápy 3:1.V tomto utkání se však ukázala stará pohárová pravda.Když hráči z klubu nižší soutěže bojují,mají vždy šanci.Bohemka to neměla vůbec jednoduché a o postupu rozhodla až na konci utkání.

Z našeho tábora zní k nadcházejícímu utkání jen jeden hlas:“Budeme bojovat a hlavně si to užijeme“.Čeká se dobrá návštěva,skvělá atmosféra,což je vždy pro každého divizního hráče velké povzbuzení.K dispozici by již měla být i nová světelná tabule,což také přispěje k lepší kulise utkání.

Nezbývá než pozvat všechny příznivce fotbalu ať neváhají a přijdou se do Libně podívat.Vstupné bylo stanovena na 80 Kč(dospělí) a 40 Kč(důchodci,mládež,ženy),stadion bude otevřen 90 min.před utkáním,je připravena restaurace v areálu a stánky s občerstvením.Všichni členové FK Meteor,kteří přijdou v nějaké části klubového oblečení mají vstup zdarma.

Autor: zk